Bilbesiktning, läkarbesök, dansavslutningar.

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Kvart över 7 hade jag tid för att besiktiga bilen så det var bara att pallra sig upp och åka iväg dit innan jobbet. Klockan åtta började jobbet så direkt efter jag hade besiktigat åkte jag iväg dit, blev dock lite tidig men det gjorde inget.
Klockan elva hade jag tid hos läkaren för att kolla min trötthet, så jag fick åka iväg från jobbet en sväng för att åka dit. Sen åkte jag tillbaka till jobbet och stannade där till klockan fyra då jag slutar. Sen åkte jag hem och skrev på diplomen jag skulle dela ut till mina danselever idag eftersom att det var sista lektionen för den här terminen, klockan fem började första danslektionen så det var inte mycket paus mellan de två jobben. Eftersom att det var sista gången på dansen var det lite uppvisning så det var massa föräldrar och syskon som var där och tittade. När sen sista danlektionen var slut klockan sju fick jag åka hem och vila mig inför morgondagen då det återigen blir danslektioner.
 
Christoffer är i Tyskland denna veckan och jag börjar sakna honom rejält nu. Det har inte gått såhär lång tid på ett och ett halvt år som vi inte har pratat med varandra ändå har det bara gått två dagar. Jaja han kommer hem på fredag igen jag ska nog överleva detta. =)

Hemma!

Ja då var man hemma från en vecka uppe i Funäsdalen. Veckan började helt underbart. Vi åkte upp tidigt på lördag morgon och när vi kom fram var det strålande sol. Så vi bar in våra väskor sen var det ut i solen och pressa som gällde. Dagen gick och det blev sändags tidigt eftersom att vi hade gått upp klockan 4 på morgonen och jag hade inte sovit något sen dess.

Det blev en ny dag, Söndag. Vi åt den sedvanligt goda frukosten bestående av havregrynsgört, smörgås och ägg. Sen bar det av till Funäsdalsbacken för att åka skidor. Vädret denna dag var inte riktigt lika bra men det var inte helt odugligt heller. Vi köpte våra liftkort och sen bar det av uppåt i sittliften. Christoffer som aldrig hade varit uppe i fjällen tidigare var nu med och skulle prova på att åka snowboard. Första åket gick förvånansvärt bra trotts många vurpor. Efter bara några åk hade han fått in det, han är ju helt otrolig! Efter en härlig dag i backen bar det av mot stugan igen. Där blev det mycket slappande och god mat. Kvällens mat var: Stek, potatis och brunsås.

Måndag:
Morgonen bjöd på en lika god frukost som dagen innan. Denna dagen bar det av till Ramundberget för skidåkning dit även föräldrarna och de yngre syskonen följde med. Även denna dag var det lite halvdant väder, blåste en del på toppen men det är sånt man får leva med om man ska åka skidor. Efter denna dag i skidbacken blev det också slappande och god mat i stugan. Kvällen mat var: Spagetthi carbonara. (Inte lika god som mammas men den dög)

Tisdag:
Denna dag såg i stort sett ut som måndagen förutom att vi var i Funäsberget istället för Ramundberget och att det var strålade sol. Eftersom att det var så fint väder satte vi oss utanför topstugan och tog en öl/cider och njöt av solen. Förädrarna och de yngre syskonen stannade hemma denna dag. Sen var det slappande på kvällen som vanligt. Kvällens mat var: Grillad kassler, pulvermos, potatissallad och sallad. (Skulle varit tacos men det fanns ingen köttfärs i affären)

Onsdag:
Denna dagen bar det av till Ramundberget igen. Vädret var inte roligt, det blåste så att man knappt såg vart man åkte. Det blev ca tre åk sen blev det in i den nya topstugan för att dricka öl och varm choklad. Sen blev det bara ett par åk och in på Rudolf för att äta mat. Sen gick dom andra ut för att åka några sista åk men jag och Arvid stannade kvar inne. Vi gick iväg till topsport och kickade lite på rean. Där hittade jag skidorna som jag kollat på så länge men tyckt att dom varit så dyra för halva priset så jag klippte till. Sen var jag ju bara tvungen att testa mina nya skidor så det blev ett åk till. Sen bar det av hemmåt där det återigen blev en härlig slapparkväll. Kvällens mat var: Tacos.

Torsdag (otursdagen):
Denna dag bar det av till Hamra för vi trodde att det skulle bli afterski men vi hade tydligen fel fick vi veta senare. Vädret såg inte så roligt ut på morgnen men när vi väl var där var det helt okej, nästan sol. Vi startade i Hamra men började snedda bortåt mot Svansjön det blev några åk i backarna påvägen dit. När vi var i Tännporten åkte Amanda tillbaka för Emil hade kommit och han hade pläxorna i våran bil så hon var tvungen att låsa upp. Men vi andra åkte iväg till Svansjön. Vi åkte ner och sen tog vi liften upp igen för att åka denna backen. Wilhelm åkte först ner en bra bit sen åkte jag iväg stannade lite tidigare än Wilhelm, efter mig kom Joel han stannade vid mig och vi satt där en stund och tittade efter Arvid och Christoffer men vi kunde inte se dom. Men vi såg att någon låg/satt längre upp i backen och vi funderade på om det kunde vara Arvid eller Chistoffer och undrarde varför den satt där. (Dom åker båda snowboard så det är inte konstigt om dom sitter i backen) Efter en liten stund får vi se att någon stannar bredvid den som ligger där och att Arvid börjar springa mot honom, i den sekunden förstår jag att det är Christoffer och i samma sekund ringer telefonen, den är Wilhelm som ringer och säger att Christoffer har skadat sig och att jag ska skynda mig upp. Som tur är finns det en lift som bara går längst upp i backen i Svansjön och jag var precis i nedkanten av den så jag skyndade mig iväg mot den. Önskade att den kunde åkt lite fortare men jag kom upp och där låg Christoffer och hand omt i magen, nacken och hade svårt för att andas. Jag var livrädd! Han kunde som tur var röra sina armar och ben. Det kom en skoter och hämtade ner honom med pulka till sjukstugan, dit kom backläkaren och tittade på honom. Han kunde inte säga så mycket utan Christoffer blev tvungen att åka iväg till Östersund (22 mil därifrån) så att han kunde röntags. Han flög dit med Ambulanshelikoptern tillsammans med en annan tjej som också hade ramlat på skidorna. Jag satt hemma hela kvällen och väntade på ett svar från röntgen. När vi hade ätit ringde telefonen och det var Christoffer som ringde, såå skönt att höra hans röst. Han sa att hans mage var okej men han visste inget om nacken. Lite senare ringde jag för att fråga om det hade kommit några svar på nacken, jag pratade med en sköterska och hon sa att det inte fanns några skelletskador alls. Jag blev otroligt lättad. Efter att vi övertalat Christoffer lite sov han över på sjukhuset. När jag skulle gå och lägga mig kändes det väldigt ensamt i min säng.

Fredag:
Klockan ringde 7:15 eftersom jag skulle ringa skjukhuset och höra om det gick att ordna sjuktransport till Christoffer så att jag slapp åka 50 mil för att hämta Christoffer. Det gick att ordna så det beställdes en som skulle gå därifrån klockan 11. Så för min del blev förmiddagen en lång väntan. Joel, Wilhelm och Amanda åkte till Funäsberget för att åka skidor men jag och Arvid stannade vid stugan. Vid två tiden kom Christoffer i en taxi, det var skönt att få hem honom igen han var lite stel och hade ont men ändå inte så farligt som jag trodde. Vi slappade i stugan en stund sen åkte vi iväg för att gå på afterskin och se Två backar läsk. Dagen avslutades med packning, städning och en pizza.

Lördag.
04:00 var det dags att gå upp sen bar det av hemmåt. En lång bilfärd på åtta timmar. Jag och Christoffer stannade i Skara hos hans mamma medans de andra fortsatte hemmåt till Vara. Efter en lång bilfärd blev även detta en slappardag med tidigt läggdags.

Dåligt av mig.

Det var väldigt vad jag har blivit dålig på att blogga då. Julia har tjatat på mig i flera veckor nu att jag ska uppdatera så det är väl bäst att jag gör det nu då. Sen får det väl bli lite skärpning på mig.

Hur ligger jag till i livet nu då?
Jo imorgon gör jag sista dagen på jobbet i Vänersnäs. Sen åker jag iväg till mitt älskade Funäs nästa vecka för att åka skidor. Det ska verkligen bli underbart. Förra vintern åkte jag skidor i stort sett varje dag från December till April och detta året har jag inte åkt skidor en enda gång än. Det är ju katastrof! Eller jo förresten jag var ju i Ulricehamn och åkte skidor över en dag, men det räknas nästan inte. Men nu ska jag i alla fall iväg nästa vecka och göra några svängar. Då hoppas vi på sol så kanske man kommer hem med en snygg gogglebränna som vi alla älskar =p

När jag kommer hem från Funäs är det dags att börja mitt "nya" jobb på Önums friskola. Jag har ju varit där ganska mycket förut så jag vet vad jag kommer till och behöver inte vara pirrig inför det. Men det ska bli skönt i alla fall, jag trivs verkligen där.

Nu kommer det tyvärr dröja en vecka till innan jag kan skriva eftersom att jag åker bort nästa vecka då. Bara säger det så att ni inte tror att jag har blivit dålig på att skriva igen. =p

RSS 2.0